Kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-t.

 

A közlemény szerint a büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását. A bv országos parancsnoksága belső vizsgálatot indított az ügyben.

 

Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet tanúként hallgatta meg a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban.

 

 hirdetes_810x300  
A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét., fotó forrása: police.hu

 

A tárgyalást követően a férfi a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra. Ekkor az őr mellett, vezetőszáron és bilincsben várakozó férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt.

 

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

 

MTI, police.hu

Nyitókép: blikk.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!