A újonnan kinevezett oktatásügyi miniszter, Martina Lubyová (SNS) ma bejelentette, hogy megpróbálja előteremteni azt az összeget, amire az ötödik osztályosok monitoring tesztjéhez lenne szükség.

 

Az országos tesztet az azt szervező NÚCEM nemrég lefújta forráshiányra hivatkozva helyette kiválasztott iskolákban végezték volna csak el a teszteket. Az előző oktatásügyi miniszter, Peter Plavčan hivatali ideje alatt ugyanis nem különítették el e célra a megfelelő nagyságú összeget.

 

Márpedig a Tesztelés 5 nem olcsó mulatság, az országos szintfelmérő megszervezéséhez és lebonyolításához 160 ezer euróra van szükség (az összeg eltörpül ahhoz a 300 millió euróhoz képest, aminek kétes szétosztása miatt a korábbi SNS-es miniszternek távoznia kellett).

 hirdetes_810x300  

 

„Az ötödikesek monitoringjának terve az asztalomon van, és nagyon sürgős feladat. Ahhoz, hogy országos szinten tudjuk megvalósítani, 160 ezer euróra van szükségünk”

 

mondta Lubyová. Elmondása szerint a minisztérium tartalékai segítségével megoldható lenne a dolog, kijelentette azonban, hogy először a minisztérium illetékes osztályvezetőivel kell egyeztetnie, de úgy érzi, hogy 160 ezer euró nem olyan nagy összeg, hogy ne tudná a tárca előteremteni.

 

Martina Lubyovát a köztársasági elnök még csak a mai nap nevezte ki az Oktatásügyi Minisztérium élére.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!