Egyre nagyobb a nyomás a Ryanair ír fapados légitársaságon. A feldúlt utasok azt kérik a légitársaságtól, hogy hozzák nyilvánosságra azoknak a járatoknak a listáját, amelyeket az elkövetkezendő hat hétben törölni fognak. A Ryanair egyelőre csak a szeptember 20-ig törölt járatokkal kapcsolatban szolgált bővebb információkkal.

 

FRISSÍTÉS: A légitársaság este a honlapján közzétette a törölt járatok listáját, a legtöbb változás az európai nagyvárosokat (Dublin, London, Barcelona..) érinti

 

A légitársaság szeptember 15-én jelentette be, hogy az elkövetkezendő hat hétben naponta 40–50 járatot fog törölni a pilóták megemelkedett szabadságmerítése miatt. Azonban az ígért 40–50 járattal ellentétben már az első napokban több mint 80 járatot törölt a Ryanair.

 

 hirdetes_810x300  

Az ír légitársaság lépése felháborította az utasokat, akik jelenleg nem tudják, hogy miképpen alakítsák az elkövetkezendő napjaikat, sőt abban sem biztosak, hogy egyáltalán haza tudnak-e jönni a tervezett járattal a nyaralásukról.

 

A Ryanairnek okvetlenül nyilvánosságra kell hoznia a törölt járatok listáját ahhoz, hogy az utasoknak elegendő idejük legyen arra, hogy más alternatívát keressenek” – mondta a fogyasztók jogaival foglalkozó Which? társaság.

 

Eközben fény derült arra is, hogy a Ryanairnek a pilóták összlétszámával is gondja van. A Ryanair pilótái ugyanis fokozatosan átmennek a konkurens Norwegian Air légitársasághoz. Ezt a Norwegian Air szóvivője is megerősítette, aki elmondta, hogy ebben az évben 140 pilóta jött át hozzájuk a Ryanairtől.

 

Forrás: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!