A politikusok már annyiszor tolták ki a Pozsony Kassával összekötő autópálya befejezésének dátumát, hogy a legtöbben már a legutóbbi ígéretben (miszerint 2026-ra elkészül) sem hittek. És nekik volt igazuk.

 

A legutóbbi tanulmány szerint a Pozsony-Kassa autópálya 2026-ra elkészülhet. a Nemzeti Autópálya Társaság azonban bejelentette, hogy ez a terv nem reális.

 

A kivitelezők szerint ugyanis csak abban készülhet el az ígért időpontban, ha egyetlen olyan szakasz sem lesz, ahol finanszírozási gondok merülnének fel – csakhogy van olyan szakasz, aminek még a közbeszerzési eljárása sem zajlott le.

 

 hirdetes_300x300  

Több helyen, például Alsóvisnyón (Višňové) és a Čebrať-alagútnál a kivitelező késik, és hónapokkal tolja ki az átadás időpontját.

 

Robert Fico 10 évvel ezelőtt kijelentette, hogy a Pozsony-Kassa autópályának 2010-ig el kell készülnie, vagy számon kell kérni a kormányt (a saját kormányát). Eszerint az említett vonalnak már hét éve járhatónak kellene lennie. Ehelyett csak annyi biztos, hogy leghamarább tíz év múlva lehet kész – vagyis a kormányfő minimum 17 évet tévedett.

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!