A Tesco üzletlánc szeptembertől új projektet indít a hazai kistermelők védelmére. Szlovákia-szerte húsz szupermarket fog helyet és feltételeket biztosítani a regionális termelők számára. A Tesco jelenlegi projektjében ötven közép- és kistermelő vesz részt Szlovákia különböző régióiból.

 

A projekt a földművelésügyi minisztériummal együttműködve valósul meg. “Úgy vélem, hogy azon igyekezetünk, hogy a hazai élelmiszerek egyre nagyobb arányban forduljon elő a boltok polcain, mindkét fél számára kedvező. Egyrészt emeljük az adott régióban a foglalkoztatottság arányát, másrészt a farmerek ismét fenntarthatják az országunk arculatát, harmadrészt olyan friss élelmiszereket biztosítunk a vásárlók számára, amiért nem kell a világ másik végére utazniuk” – mondta Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter.

 

A projekt keretén belül a Tesco üzletlánc a közép- és kistermelők csaknem 500 termékét sorolta be a kínálatai közé. A vásárlók egy helyen találják majd meg a hazai termelők mézeit, borait, tésztaféléit, hús- valamint tejtermékeit.

 

 hirdetes_810x300  

Ettől a pillanattól kezdve már csak a vásárlóinkon múlik, hogy az adott régióból melyik helyi terméket kedvelik meg” – mondta a szlovákiai Tesco igazgatója, Martin Kuruc.

 

Forrás és nyitókép: sme.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!