Ugyan Budapest nem került be a világ legnépszerűbb Top 10 úti célja közé, a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások listáján azonban ötödik lett, megelőzve az orosz és a német fővárost is.

 

A Mastercard felmérése szerint a három legnépszerűbb metropolisz mellett (Bangkok, London és Párizs) még a következő nagyvárosok kerültek be a Top10 városok közé: Dubaj, Szingapúr, New York, Szöul, Kuala Lumpur, Tokió, Isztambul.

 

Milliók látták Budapest csodáit

 

 hirdetes_300x300  

Budapestre majdnem mindenki (a magyar fővárosba érkezők 92,2%-a) magáncélból érkezett – ismertette a globális kártyacég felmérése, ami kiemeli: összesen 3,7 millióan csodálhatták meg a magyar főváros szépségeit, ez a látogatószám az összesített lista 39. helyére volt elég.

 

Ezzel ugyan régiós összehasonlításban még nem éri el a bécsi (6,42 millió látogató) vagy prágai (6,11 millió) számokat a magyar főváros, azonban az előző felméréshez képest 5,8%-os növekedéssel a legnagyobb mértékben bővülő célállomások listáján Budapest ötödik lett az európai városok között, és ezzel az értékkel megelőzte többek között Moszkvát, Berlint és Amszterdamot is.

 

Budapesten a 2016-os évben több mint 1 milliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget hagytak itt a vendégek, ebből legtöbbet étkezésre (34,1%), legkisebb arányban pedig tömegközlekedésre (6,2%) költöttek. A második legnagyobb tétel a vásárlás volt (23%), a különböző szolgáltatásokra pedig 13,2%-ot, míg a szállásra ennél kicsit többet, 14,8%-ot fordítottak az ide látogatók.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: Hungary Today

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!