Nagy-Britannia Európai Unióból történő távozása után sem sérülnek Szlovákia polgárainak jogai – közölte Robert Fico kormányfő azután, hogy Pozsonyban találkozott Boris Johnson brit külügyminiszterrel.

 

Boris Johnson pozitív hangulatban érkezett, és biztosított minket arról, hogy a Nagy-Britanniában élő szlovák állampolgárok jogai a jövőben sem sérülnek, és számunkra ez a legfontosabb hír” – mondta Robert Fico. Hangsúlyozta, hogy a kormánya védelmezi fogja azon polgáraink érdekeit, akik Nagy-Britanniában tanulnak vagy dolgoznak.

 

A kormányfő nagyra értékelte, hogy a brit fél kész intenzívebbé tenni azon tárgyalások dinamikáját, amelyek az EU-ból történő kiválás után rendezik Nagy-Britannia pozícióját olyan témákat illetően, mint az ország jogállása és a pénzügyek.

 

 hirdetes_810x300  

Fico azt is megemlítette, hogy Nagy-Britannia fontos üzleti partnere Szlovákiának. „Nem beszélve a Jaguar Land Rover hatalmas beruházásáról, amely rövidesen meghozza a gyümölcsét” – tette hozzá a kormányfő, hangsúlyozva az EU és Nagy-Britannia közti új viszonyok kialakításának szükségességét, amelyek majd Szlovákia javára válnak.

 

Boris Johnson egyebek mellett a két ország közti kapcsolatok javításáról, az aktuális külpolitikai kérdésekről és a Brexit problémaköréről is tárgyalt Ficóval.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!