Magyargyűlölő üzengetések előzték meg a Sepsi OSK és a FCSB közötti vasárnap esti labdarúgó mérkőzést a brassói Ifjúsági Stadionban a bukaresti szurkolók részéről – számolt be a maszol.ro.

 

A magyar tulajdonban lévő sepsiszentgyörgyiek csapata a Sepsi OSK a bukarestiekkel csapott össze a Liga 1 13. fordulójában. A Brassóban megrendezett mérkőzésen mintegy 6000 szurkoló gyűlt össze, körülbelül negyedük érkezett a bukarestiek támogatására.

 

A vendégtábor már a mérkőzés megkezdése előtt elkezdte sértegetni a székelyföldieket. Többek között kifügyülték, mikor a hangosbemondón magyarul mondták be a kezdőcsapatokat. Rázendítettek a „Kárpátokon keljetek át, román zászlóaljak!” kezdetű katonai indulóra, majd kikerült egy trikolór is „Ez itt Románia” felirattal.

 

 hirdetes_300x300  

Ezután még több bannert terítettek ki, amelyen az volt olvasható, hogy „Románia nem az otthonotok. Menjetek innen!”. A szentgyörgyiek minderre a „Ria, Ria, Hungária!” skandálásával válaszoltak.

 

A mérkőzés előtt dunaszerdahelyi mintára felcsendült a Nélküled is, s ha figyelmesek vagyunk, egy sárga-kék DAC-sál is látható lelátón.

 

 

A vendég fővárosiak egyébként már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. 45 perc után 3:0-ra vezettek, ebből két gól 11-esből született, a végeredmény végül 4:0 lett .

 

Székely-himnusz a mérkőzés végén. Itt is megvillan egy sárga-kék DAC-sál.

 

 

Körkép.sk, maszol.ro

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!