A sürgősségi ügyeletek az új rendelet szerint naponta csak 22:00 óráig fognak működni.

 

Az egészségügyi minisztérium eredetileg 23:00 óráig szerette volna működtetni az egész napos készültséget. A parlament egészségügyi bizottságának tagjai tegnap módosították a javaslatot, így 22:00 órára változtatták meg az időpontot. Az ötlettel Juraj Blanár (Smer-SD) és Alan Suchánek (OĽaNO-NOVA) állt elő. Tomáš Drucker, az egészségügyi tárca vezetője, egyetértett a javaslattal.

 

A sürgősségi ügyeletek mellett a háziorvosok rendelési ideje is változni fog. A minisztérium javaslata az volt, hogy a háziorvosok hetente minimum 30 órát rendeljenek, ebből pedig legalább kétszer egy héten 14:00 óráig legyen a rendelési idejük. A képviselők változtatása szerint hetente minimum 35 órát, ebből legalább két napon 15:00 óráig kell majd rendelniük a háziorvosoknak. A pácienseknek ezzel lehetőségük nyílik arra, hogy a nap folyamán látogassák meg a háziorvosukat, így nem kell a sürgősségi ügyeletet igénybe venniük.

 

 hirdetes_300x300  

A jelenlegi rendszer szerint működő sürgősségi ügyelet legkésőbb a jövő nyár folyamán fog megszűnni. Újonnan pedig egy erős, kiegészítő sürgősségi hálózatnak kell kialakulnia. Az új rendszeren belül a  készültség hétköznapokon 16:00-tól 22:00 óráig, hétvégeken és ünnepnapokon pedig 07:00-tól 22:00 óráig fog működni.

 

Forrás: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!