Száz évvel ezelőtt ezen a napon született a magyar kultúrára és emberekre könyveivel, valamint a belőlük született filmek által is nagy hatást gyakorló Szabó Magda. Miatta cserélte le ma logóját a Google kereső, és persze a rajz nem véletlenül néz ki úgy, ahogy – írja a HVG.

 

Meglehetősen régen volt már magyar vonatkozású különleges grafika a Google kereső főoldalán. Ma egy igazán nagy íróra emlékezve pótolja ezt a hiányosságát a Google: az 1917. október 5-én született Szabó Magda előtt tiszteleg. A rajz csak a Google magyar felületén látható.

 

Az írónő születésének 100. évfordulója alkalmából készített grafika egyik legismertebb, Az ajtó című regényére utal. (Melyből 2012-ben filmet is forgattak.) A bal oldalon a regény egyik főhőse, egy bizonyos Szabados Magdanevű írónő látható, jobbra pedig a szomszédjában lakó Szeredás Emerenc.

 

 hirdetes_810x300  

Aki olvasta a regényt vagy látta a filmet, az tudja: a kettejük között lévő, a grafikát kettéválasztó ajtó titka a vele lévő kilenc macska – hiszen csak kettőt tarthatott volna. Szintén feltűnik a rajzon Viola, akit a regénybéli Magda és férje kiskutyaként talált az utcán, és amikor hazavitték, Emerenc átvette őt. Viola lett az egyetlen ajtón kívüli élőlény, aki előtt Emerenc ajtaja kinyílt.

 

HVG
kép: hvg.hu/Google

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!