Az államfő azután fogadta Stanislav Mičevet és Martin Klust, hogy azok feladták a harcot Besztercebánya megyefőnöki posztjáért.

 

Ma Klus és Miečev urat fogadtam, hogy értékeljem a hozzáállásukat” – jelentette ki Andrej Kiska államfő azután, hogy a két jelölt kiszállt a harcból Ján Lunter javára. „Szintén értékelem a kormánypártok hozzáállást, akik Lunter urat támogatják Besztercebánya megyefőnöki posztjába” – tette hozzá Kiska.

 

Az államfő szerint az országunkban egyre inkább terjed a rossz. “A zöld trikós rossz a nemzet és az Isten mögé bújik. A rosszak xenofób és nacionalista országot akar csinálni a mi országunkból. Azt szeretnék, hogy Szlovákia kilépjen a modern Európából”. Kiska azt is hangsúlyozta, hogy egy “jól szervezett, professzionális és nagyon veszélyes politikai erőről van szó.”

 

 hirdetes_300x300  

Mindemellett az államfő arra is felszólította az embereket, hogy a megyei választások során ne legyenek könnyelműek, és ne engedjék meg azt, hogy Besztercebánya és Nyitra megyében olyan megyefőnökök győzzenek, akik a “rosszat terjesztik”.

 

Klus a Kiskával történ találkozó után kijelentette, hogy Mičevvel együtt fontosnak tartották informálni az államfőt a közvélemény-kutatások eredményeiről. „Ezek a felmérések nagy veszélyre mutatnak rá. Főleg akkor, ha rejtett vagy olyan választókról van szó, akik a választások idején otthon maradnak” – mondta az SaS képviselője.

 

Mičev nem állhatta meg, hogy egy szarkasztikus megjegyzést intézzen a koalíció számára. „Szeretnénk megköszönni a kormánypártoknak, hogy megszavazták az egyfordulós választásokat, máskülönben nem fogadtak volna minket az elnöki palotában és a választásokról sem kellett volna lemondanunk”.

 

Mičev elmondása szerint ő is, és Klus is tudatában van annak, hogy Kotlebára még a választók minimum 30–40 százaléka fog szavazni, ám ők azok, akik a felmérések során nem vallják be, hogy Kotleba-szimpatizánsok.

 

Forrás: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!