Radomír Bžán ügyvédi irodája a bősi vízerőmű pere alatti képviseletért az államtól 2,5 százalékos jutalékot kap a per teljes értékéből. Az eredeti jutalék nagysága korábban 11 százalék volt.

 

Az összesen 705,6 millió eurós pert követően Bžán ügyvédi irodája legfeljebb 17,6 milliót kap, az egyezségről az állami MH Manažment cég (Nemzeti Vagyonalap utódszervezete) vezetője, Branislav Bačík tájékoztatta a közvéleményt.

 

„A tárgyalásokat az ügyvédi iroda kérése nyomán kezdtük el, ugyanis meg szeretnék állítani a közösség traumatizálását az ügy elbulvárosodása miatt, valamint az ügyvéd és családja ellen indult mediatizált vadászatot” -nyilatkozta.

 

 

 hirdetes_300x300  

Bačík korábban megmondani, mennyit hajlandóak kifizetni Bžán ügyvédnek. A Smer egykori képviselője és a Nemzeti Vagyonalap vezetője megerősítette, hogy a megnyert perért már 3,8 millió eurót kifizettek a jogásznak. Ezt hozta nyilvánosságra korábban Grendel Gábor ( OĽaNO-Nova) képviselő is, Bžán  számláira hivatkozva. Bačík állítja, hogy a jogászok kiválasztása átláthatóan történt, csaknem nyolc hónapig tartott és bárki pályázhatott – bár a Transparency International szerint a vállalat kritériumaiban a jutalék nagysága a kevésbé fontos tételek között szerepelt

 

Az állam már kifizetett Bžán ügyvédnek 3,8 milliót, senki nem garantálja, hogy nem kap még tízmilliókat

 

Hnonline.sk
kép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!