Növekvő tendenciát mutat a vásárlói patriotizmus Szlovákiában, mivel egyre többen szorgalmazzák a hazai termékeket vásárlását – derül ki a GfK társaság felméréséből, amelyet rendszeresen elkészítenek a Kérjünk szlovák terméket! elnevezésű, hazai gazdaságot támogató kampánnyal együttműködve.

 

A kampány a Régióinkból származó minőség elnevezésű projekt részét képezi, ami idén október 16. és 22. között kerül megrendezésre.

 

A projekt szerzője, Bohumila Tauchmannová elmondta, hogy az emberek már tudatosítják vásárlói viselkedésük következményeit. „Tudatosítják, hogy a vásárlásukkal javítanak Szlovákia gazdaságán, s ekképp önmagukon is” – fejtette ki a mai sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy az idei kampány az „Ésszel kérjünk szlovák terméket” jelszavat viseli.

 

 hirdetes_300x300  

A GfK felmérését idén szeptemberben több mint 500 személy bevonásával készítették. A felmérés eredményeiből kiderül, hogy az emberek 63 százaléka odahaza vagy a munkahelyén a hazai termékek vásárlásának jelentőségét hangoztatja. E tekintetben 6 százalékos évközi növekedés figyelhető meg.

 

Zuzanya Kunertová, a GfK Slovakia munkatársa szerint az emberek közel 60 százaléka jelenleg több hazai terméket vásárol, mint amennyit az előző években vett, s ez az előző évhez viszonyítva 4 százalékos növekedést jelent. A fogyasztók több mint 60 százaléka azt gondolja, hogy az áruházláncok pultjain nincs elegendő szlovákiai élelmiszer.

 

A gazdasági fejlődést támogató nemzeti napokról jelenleg több mint 1,5 millió személynek van tudomása. Ez a szám pedig szlovákiai lakosság egyharmadát képezi, ami az előző évihez viszonyítva mérsékelt növekedést jelent.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!