Úgy tűnik, már semminek a minőségében sem szabad feltétel nélkül megbízni. Alig pár napja jelentette be a Daimler, hogy több mint 1 millió autót kénytelen visszahívni világszert hibásan működő és életveszélyes légzsákok miatt, újabb botrány pattant ki, amely a VW konszernt is érinti.

 

Az airbagekeknél még mindig a Takata a felelős, amely az elmúlt években több ízben is kénytelen volt bíróság elé állni gondatlan veszélyeztetés miatt – légzsákjaik a kirobbanás pillanatában fémszilánkokat lövelltek ki. Több sérülés is történt.

 

Legújabban pedig a Kobe Steel japán kohóüzeme vétett hibát – nem kicsit, nagyot. A felkelő nap országának harmadik legnagyobb fémgyártó üzeme meghamisította az alumínium, réz és acél minőségére vonatkozó adatokat. Világszert több mint 500 cég nem olyan árut kapott, mint amit megrendelt.

 

 hirdetes_810x300  

A kérdéses minőségű (erősségű, rugalmasságú, összetételű) fémekből autógyárakhoz és repülőgépgyárakhoz is jutott, így az ügy már túllépte az ipari működés kereteit: hétköznapi emberek biztonságát is veszélyeztetheti.

 

A feltételes mód használata ez esetben azért helyes, mert a cég már több mint 10 éve hazudik a fémtermékei minőségét illetően. A Kobe Steel legnagyobb vásárlói között szerepelnek az amerikai és európai autógyártók, az Airbus, de szállított már űrsiklók készítéséhez is termékeket.

 

Az autógyárak és repülőgép-gyárak részéről a dolog azért különösen kényes, mert ha igaz a gyanú, akkor a minőségellenőrzés terén vallottak kudarcot, 10 éven keresztül. Arról nem is beszélve, hogy vásárlóiknak az ígértnél gyengébb minőségű anyagból készült termékeket adtak el.

 

Sme.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!