Hétfőn, október 23-án Szlovákia három legmagasabb közjogi méltósága – Andrej Kiska államfő, Robert Fico kormányfő és Andrej Danko, a parlament elnöke –  a pozsonyi várban találkozik, hogy Szlovákia külpolitikai érdekeit illetően közös megegyezésre jussanak – informált a Kormányhivatal sajtóosztálya.

 

A találkozás fő témáit fogja képezni Szlovákiának az EU magjába történő integrációja, a schengeni övezet védelme és a migrációs probléma, Szlovákia és a V4-ek együttműködése, valamint a polgárok diszkriminációjának megszüntetése az élelmiszerek kettős minőségének ügyében” – írják a sajtóhírben a Kiska–Fico–Danko hármas találkozójának témáiról.

 

Fico még hétfőn jelentetett meg a Hospodárske Novinyben egy olyan kommentárt, miszerint úgy véli, hogy a közjogi méltóságoknak igenis problémát okoz az, hogy egyezségre jussanak Szlovákia külpolitikai kérdéseit illetően.

 

 hirdetes_810x300  

Az államfőtől elvárjuk, hogy a saját, személyes problémáinak megoldása után teljes mértékben koncentráljon a tisztségéből adódó feladatokra és támogassa azokat a témákat, amiket a nemzetközi fórumokon napirendre tűzünk. Az ő elkötelezettségével jóval többet érhetünk el Szlovákia számára” – írtja a kommentárjában Fico.

 

​Andrej Kiska államfő még hétfőn azzal reagált Fico kommentárjára, hogy nincs problémája egy közös sajtótájékoztatón kiállni a miniszterelnökkel és a parlament elnökével. “Felszólítom a miniszterelnök urat, hogy szervezzen meg egy közös találkozót a közjogi méltóságok számára azzal a céllal,  hogy közöz véleményt mondjunk az Európai Unióról” – mondta Kiska.

 

Forrás: teraz.sk/HNonline.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!