Rigó Konrád (Most-Híd) Nagyszombat megyei megyeelnökjelölt ma bejelentette, hogy indítványozta a Dunaszerdahelyi járásban végzett útfelújítási munkálatok kivizsgálását a Közbeszerzési Hivatalnál. Rigó szerint a megyei közútkezelő vállalat törvényt sértett a felújítások megversenyeztetésénél – írja a Teraz.sk.

 

A most-hidas jelölt – úgy tűnik – folytatja negatív kampányát a Nagyszombat megyei vezetés, elsősorban Berényi József (MKP) jelenlegi megyei alelnök és Tibor Mikuš megyefőnök ellen – mindketten Rigó ellenfelei a november 4-i választásokon.

 

Rigó négy esetet említett, ahol szerinte törvénysértésre került sor: a dunaszerdahelyi körforgalomnál (a beruházás értéke 665 ezer euró), a bősi körforgalomnál (280 ezer euró) és a légi II/572-es út felújításánál (500 ezer euró). Ezeken kívül „ellentmondásosnak” nevezte a nyári és téli útmunkálatokra kiírt közbeszerzéseket is. Kijelentette, hogy az Állami Számvevőszéknél is feljelentést tesz – mindössze másfél héttel a megyei választások előtt.

 

 hirdetes_810x300  

Rigó Konrád jelenlegi kulturális államtitkár, másik hat jelölttel mérkőzik meg a megye vezetéséért a november 4-i választásokon, köztük Tibor Mikušsal (független) Berényi Józseffel (MKP), Jaroslav Cehlárikkal (független) és Jozef Viskupič ellenzéki jelölttel.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!