A Szociális Biztosító adatai szerint évről évre egyre nyugdíjas nyugdíjából vonnak le összeget végrehajtás miatt, a számuk pedig egyre nő. Míg idén januárban a Szociális Biztosító 35 459 esetben tartott nyilván végrehajtási eljárást, ez a szám szeptember végére 35 679-re emelkedett – mondta biztosító szóvivője, Peter Višváder.

 

A növekedési trendet a biztosító már tavaly is észrevette: ” 2016 januárjában a Szociális Biztosító 32 046 nyugdíjból való levonást hajtott végre végrehajtás miatt, 2016 szeptemberében már 33 577-et” tette hozzá a szóvivő.

 

Az intézet ezért ismételten felhívta a nyugdíjasok figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak és ne vegyenek fel kölcsönt, ha nem rendelkeznek elegendő bevétellel. Višváder szerint leginkább csábító, nem banki intézetek által készített reklámokra kell figyelni, amelyek „olcsó” hitelt reklámoznak.

 

 hirdetes_300x300  

„A nyugdíjasok ezután gyakran nehéz élethelyzetbe kerülnek, miközben a Szociális Biztosító nem tudja leállítani a végrehajtást valamint csökkenteni a levonás mértékét, ugyanis törvényileg köteles végrehajtani az elrendelt levonásokat” – tette hozzá.

 

SME
kép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!