Az emberek keveset tudtak a megyei önkormányzatok hatásköreiről és nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a megyei választásoknak – mondta ma Eperjesen Robert Fico kormányfő.

 

„Nyolc napunk van a megyei választásokig. Ez a szavazás különös módon nem vonzza a nyilvánosság figyelmét Szlovákiában. Szeretném ezért megragadni az alkalmat, hogy kormányfőként meghívjak minden embert a szombati, november 4-ei önkormányzati választásra, mert ez olyan dolog, ami rendkívüli módon befolyásolja az emberek életét Szlovákiában.”

 

Emlékeztetett, hogy ezúttal azért választunk  öt évre megyefőnököket és képviselőket, hogy a következő szavazást összehangolják a helyhatósági választásokkal, az egyfordulós rendszerrel pedig pénzt spórolunk. A kormányfő kiemelte a megyei hatáskörök közül az iskolaügyet és közlekedést.

 

 hirdetes_810x300  

Fico szerint a Smerben senki sem akadályozza meg, hogy a megyei ispánok, polgármesterek, főpolgármesterek egyúttal parlamenti képviselők is legyenek, mert „ők kompetens emberek, akik megvalósítják a regionális és országos politika összekötését.”

 

Teraz.sk
kép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!