A U.S. News által összeállított Best Global Universities Rankings szerint a pozsonyi Comenius Egyetem  az 511. helyre került a rangsorban, a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetemet pedig a 894. helyre rangsorolták. A Szlovák Műszaki Egyetem is közel került az ezres határhoz, az 1065. helyen végzett.

 

Hat cseh egyetem került be a legjobbak közé, Magyarországot szintén hat intézmény képviseli a legjobbak között. A világ legjobb egyeteme jelenleg a Harvard, majd az MIT és a Stanford következik a rangsorban. Az európai intézmények közül Oxford (5.) és Cambridge (7.) végzett e legelőkelőbb helyen, de az első tízben csak angolszász egyetemeket találunk.

 

A rangsort a tudományos és kutatói tevékenység felmérésével állították össze, több mint 60 ország 1250 egyetemének pontozásával, 13 mutatót vettek figyelembe, például: az egyetem kutatómunkájának világszintű és régiószintű ismertsége; szaklapokban közölt publikációk száma; megjelentetett szakkönyvek száma; az intézmény által szervezett konferenciák száma; idézettség; olyan publikációk száma és aránya, amelyek bekerültek a legolvasottabb publikációk (10%) közé; nemzetközi együttműködések; doktori címek.

 

 hirdetes_300x300  

Denník N / transindex.ro
borító: uniba.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!