Peter Pellegrini informatizációért és beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes Peter Žiga gazdasági miniszterrel közösen bemutatta több mint 147 törvény, 68 rendelet, 8 intézkedés és 12 kormányrendelet módosítását.

 

Csütörtöki sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy mostantól a tulajdoni lap kivonatát, illetve a  cégjegyzékből, vállalkozói jegyzékből, bűnügyi nyilvántartásból származó kivonatokat a lakosoknak vagy vállalkozóknak már nem kell csatolniuk különböző kérvényekhez, azokat a hivatalok fogják megnézni, ráadásul valós időben.

 

A miniszterelnök-helyettes véleményeztetési eljárásba küldi a törvénytervezetet, amely jövő év május elsejétől léphet érvénybe és eltörölheti a kivonatok okirati (papíralapú) formáját.

 

 hirdetes_300x300  

 

A hivatal közel 3,5 millió eurós megtakarításra számít a lakosság és vállalkozók körében, valamint 620 ezer órával több időnk jut majd más ügyek intézésére, ugyanis ennyit fordítottunk a kivonatok megszerzésére. A cég- és vállalkozói jegyzékből származó kivonatot tavaly összesen 321 159 alkalommal adták ki papíralapon, tulajdonlapot pedig 288 470 alkalommal. Peter Žiga miniszter szerint ez a lépés nagyon fontos a felesleges bürokrácia eltörlése és a vállalkozói környezet javítása érdekében.

 

SME
Kép: hvg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!