A rendőrség minden olyan választási korrupcióval vagy tettel foglalkozik majd, amelyek megzavarhatják a választások törvényes lefolyását. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány arra szólította fel a lakosságot, hogy mindenképp jelentsék az eseteket.

 

„A választás törvényes és nyugodt lebonyolítása érdekében mindenkit arra szólítok fel, ha tudomást szereznek olyan helyzetekről és ismeretekről, amelyek megzavarhatják a választás zökkenőmentes lefolyását, akkor jelentsék azt a 158-as telefonszámon vagy a legközelebbi rendőrőrsön.”

 

-mondta Gašpar a Facebookon közzétett videóüzenetében. Elmondása szerint a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket, készenlétben lesznek a rendőrök, tűzszerészek és más különleges egységek is.

 

 hirdetes_810x300  

Gašpar hozzátette, hogy készenlétben lesznek a kriminalisták és a Nemzeti Korrupcióellenes Egység emberei is, akik a választási korrupcióval kapcsolatos bejelentésekkel fognak foglalkozni. A rendőrfőkapitány elmondása szerint az elmúlt napok során több esettel is foglalkoztak, de ezekről csak a választások után nyilatkoznak részletesen.

 

 

A megyei önkormányzati választás szavazóhelyiségei november 4-én, szombaton nyitnak ki reggel 7 órakor.

 

Teraz.sk
kép: Erik Adamson / Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!