Szombaton Szinna városa adott otthont a felnőtt szabadfogású és kötöttfogású birkózók szlovákiai bajnokságnak, amelyre összesen 110 versenyző nevezett be. Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 5 birkózó indult harcba a Dunaszerdahelyi Birkózó Klubtól az érmes helyezésekért.

 

Hakszer Balázs a szabadfogásúak 61kg-os súlycsoportjában kirobbanó formában versenyzett. Első mérkőzésén marcelházi ellenfelét 10:0 arányú technikai tussal verte, majd következett rimaszombati ellenfele, aki felett szintén 10:0-ás technikai tus győzelmet aratott.

 

A döntőben nyitrai ellenfelét egy látványos lábra támadással a földre vitte, majd ezt követően sikerült két vállra fektetnie. A még csak 18 éves Balázs megszerezte élete első felnőtt országos bajnoki címét.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

 

A bajnoki cím értékét növeli az a tény is, hogy a felnőttek között szabadfogásban dunaszerdahelyi birkózónak utoljára 1998-ban sikerült a dobogó legfelsőbb fokára felállnia.

 

A 70 kg-os súlycsoportban ifj. Gaál Attila teljesítménye dicséretes, aki szintén a döntőbe küzdötte magát, ahol a felnőtt válogatott szinnai Bolotnjukkal szemben 2:0-ás vezetés után maradt alul.

 

Fotó: Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

 

Eredmények:

 

Felnőtt szabadfogású birkózó bajnokság

61kg Hakszer Balázs 1.hely

70kg ifj. Gaál Attila 2.hely, Farkas Krisztián 4.hely

 

Felnőtt kötöttfogású birkózó bajnokság

72kg Bürsöly Gergely 5.hely

87kg Horváth Nicolas 5.hely

 

Fotó: Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

 

Körkép.sk/Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

Nyitókép: Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!