Feljelentést tett hétfőn a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap, amely újabb halálos fenyegetéseket kapott, miután múlt heti számának címlapján a szexuális zaklatással megvádolt Tariq Ramadan iszlamológusról közölt karikatúrát.

 

Riss lapigazgató az Europe1 rádióban elmondta, hogy a szerkesztőség ellen 2015. január 7-én elkövetett, 12 áldozatot követelő iszlamista merénylet óta – amelyet az al-Kaida terrorszervezet magára vállalt – nem szűntek meg a halálos fenyegetések a lap ellen.

 

Igazán soha nem szűntek meg a fenyegetések, de tény, hogy vannak csúcspontok, amikor egyértelmű halálos fenyegetéseket kapunk a közösségi oldalakon” – mondta a lapigazgató. „Most egy újabb érkezett. Nem könnyű megmondani, hogy komolyak-e ezek a fenyegetések vagy sem, de elvi okokból mindig komolyan vesszük és feljelentést teszünk” – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Free Malaysia Today

 

Mondhatunk bármit a Charlie Hebdóról, semmi gond. De valakit nem lehet halálosan megfenyegetni sem az utcán, sem egy lapban, sem sehol. Nem szabad feladni az elkötelezettségünket. Mi folytatjuk. Hűek maradtunk az irányvonalunkhoz” – mondta Riss.

 

A lap múlt heti számának címlapján az egyik legismertebb iszlámszakértő, Tariq Ramadan erekcióban lévő nemi szervvel látható, felette „az iszlám hatodik pillére” felirattal. A teológus a Facebookon reagált először a francia sajtóban megjelent vádakra, s azokat a „mindenkori ellenségei” által elindított rágalomhadjáratnak nevezte.

 

MTI

Nyitókép: Occupy.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!