Pénzbüntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a válogatott Svájc elleni világbajnoki selejtezőjén tapasztalt szurkolói magatartás miatt –írja az MTI.

 

A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján közzétett indoklás szerint a fegyelmi bizottság meg nem engedett pirotechnikai eszközök használata és rendbontás miatt szabta ki a 10 ezer svájci frankos (8600 euró) büntetést.

 

Október 7-én Bázelben a hazaiak 5-2-re verték – az októberben távozott – Bernd Storck szövetségi kapitány együttesét, amely nem jutott ki a jövő évi oroszországi világbajnokságra. A svájciak szintén pirotechnikai eszközök hasznáalta miatt 5000 frankos büntetést kaptak.

 

 hirdetes_810x300  

Egy hónapja a FIFA 20 ezer frankra bírságolta az MLSZ-t, mert a magyar drukkerek homofób rigmusokat skandáltak szeptemberben a Portugália elleni, 1-0-ra elvesztett hazai vb-selejtezőn.

 

A NemzetiSport.hu megjegyzi, hogy az elmúlt bő egy év alatt Magyarország négyszer került be a FIFA fegyelmi határozatába: 2016 októberében 10 ezer svájci frankot fizetett az MLSZ a Lettország elleni idegenbeli találkozó miatt, majd mindkét, portugálok elleni selejtező kapcsán megbüntették.

 

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: youtube.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!