2019 májusáig tartó szerződést írt alá László Csaba a skót másodosztálybeli Dundee United csapatánál. A székely tréner legutóbb a DAC csapatát irányította, azóta neve felmerült Bernd Storck utódaként is.

 

László a BBC sportrovatának nyilatkozva elmondta, „nem azt fogjuk nézni, hogy milyen szépen játszottunk, hanem hogy hány pontot szereztünk”. Ezzel együtt nem titkolt célja, hogy visszajuttassa a csapatot az elsőosztályba.

 

Elődjét, Ray McKinnont azután léptették le, hogy a múlt hónapban súlyos vereségeket szenvedett el a csapat, az átmenetileg kinevezett edzővel azonban már két győzelem van hátuk mögött.

 

 hirdetes_300x300  

„Nem egy tipikus skót vagy angol edző vagyok. Mindent irányítok, de egyben delegálom is a feladatokat. Nagyon közel akarok kerülni a játékosaimhoz. Ez inkább európai stílusú vezetés. (…) Skócia nagyon szenvedélyes, ha fociról van szó és a stadionok légköre fantasztikus.”

 

Nyilatkozta László Csaba. A székely edző nem először kerül skót csapat élére. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy

 

„Egy kicsit bölcsebb lettem, szemüveget viselek olvasáshoz, őszebb lettem, kevesebb a hajam, szóval megváltoztam. Lehetőségem volt többet megtanulni a fociról és az edzősködés más stílusairól. Remélem, ez jobb edzővé tett”

 

bbc.com

Nyitókép: dailyrecord.co.uk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!