Júniusban egy rendőr autós üldözés közben tüzet nyitott a járműre, ám az egyik golyó eltalált egy, a hátsó ülésen tartózkodó fiút, aki belehalt sérüléseibe. Az ügyet azóta vizsgálják a hatóságok, vádemelés pedig még mindig nem történt.

 

A parlament Védelmi és Biztonsági Tanácsa kedden foglalkozott az üggyel és a vizsgálat jelenlegi állásáról tájékozódott. Arra, hogy jelenleg mi a helyzet a lövést leadó rendőrrel, Robert Kaliňák (Smer) belügyminiszter nem tudott válaszolni a sajtónak.

 

„A fiú ártatlan áldozat volt, ez a legnagyobb tragédia. Emberileg felelősséget érzek [a történtekért]”

 

mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy a vizsgálat lezárulta után felveszik a kapcsolatot az áldozat családjával. Elmondta, hogy az eset miatt változtatásokat eszközölnek az autós üldözés szabályait illetően. Amennyiben nem tisztázott, hogy az autóban a sofőrön kívül más személy is tartózkodik, a rendőrök hosszabban üldözhetik a járművet, mielőtt tüzet nyitnak rá.

 hirdetes_300x300  

 

„De az üldözött autó balesetet is okozhat, valószínűleg emiatt támadva leszünk, hogy jó döntés-e volt. De nem gond olyan parancsot adni, hogy Nagymihálytól Pozsonyig üldözzenek valakit”

 

mondta ezzel kapcsolatban Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitány, aki szerint az „autó fegyver, amitől védeni kell a polgárokat”.

 

„A kérdés az, hogy ki élvez elsőbbséget: a többi közlekedőt vagy az esetleges utasokat. Dolgozunk a megoldáson”

 

Autós üldözés Közép-Szlovákiában: Tüzet nyitottak a rendőrök, egy 17 éves fiú meghalt

 

Teraz.sk

Nyitókép: 24hod.sk

 

Tibor Gašpar beszámolt a tragikus autós üldözés körülményeiről

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!