Verbálisan esett egymásnak Richard Sulík (SaS) ellenzéki politikus és Ivan Mikloš egykori pénzügyminiszter a Hospodárske Noviny gazdasági lap internetes kiadásának HNClub című vitaműsorában, kedden.

 

„Ne rontsuk el ezt a csodás pillanatot” – reagált tréfásan Richard Sulík, mikor a vita során sikerült egyetértenie Miklošsal. A „csodás pillanat“ azonban nem tartott sokáig, felszínre kerültek a régi sérelmek.

 

Az egykori pénzügyi tárcavezető végül kritizálni kezdte Sulíkot:

 

„Amiben egyáltalán nem tudok egyetérteni Sulíkkal, az az állandó elutasítása mindannak, ami Görögország megmentését célozta“

 

 hirdetes_300x300  

hozzátette, hogy annál, aki kormányfői ambíciókat dédelget (Sulík), „komoly problémát jelent, hogy nem tudni, mikor viccel és mikor beszél komolyan”.

 

„Én nem a csak múltról beszélek, hanem a jövőről is. Én azt mondom, ha az európai Központi Bank így folytatja, az eurozóna szétesik”

 

válaszolt Sulík Miklošnak.

 

A Radičová-kormány a görög mentőcsomag miatt bukott meg 2011-ben, mivel annak ratifikálását az akkori jobboldali kormánykoalíció a kormányfővel szembeni bizalmatlansági indítvánnyal kötötte össze. Mivel a parlament elutasította a javaslatot, bukott vele a kormány is. A koalícióból épp Sulíkék szavaztak nemmel.

 

A beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg:

 

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!