A Smer-SD parlamenti képviselői támogatják a közjogi méltóságok fizetéseinek befagyasztását – jelentette be Martin Glváč, a párt képviselőcsoportjának elnöke hozzátéve, új megoldást is készítenének a megfelelő bérszabályozás beállításához. A Smer képviselői azt szeretnék, hogy javaslatukat alkotmányos többség támogassa.

 

„A Smer-SD képviselőcsoportja megegyezett abban, hogy támogatja a fizetések befagyasztását és támogatókat fog keresni a koalíciós partnerek és ellenzék körében is” – nyilatkozta Glváč.

 

A módosító javaslatot a jövedelemadóról szóló törvény keretein belül kívánják benyújtani. A parlament házszabálya ugyan megtiltja a közvetett javaslatok benyújtását, de néha kivételt is tesz. A megoldás ugyan nem a legjobb, de Erik Tomáš képviselő szerint az most fontosabb, hogy befagyasztják a béreket.

 

A közjogi méltóságok és állami menedzserek fizetéséről szóló törvényt még azelőtt szeretnék elfogadtatni, hogy az Alkotmánybíróság állást foglal a főügyész panasztételével kapcsolatban. A képviselők akkor változtatták meg véleményüket, amikor Robert Fico (Smer-SD) kormányfő megígérte nekik, hogy a legmagasabb fizetéssel rendelkező állami hivatalnokok béreit is befagyasztják.

 hirdetes_300x300  

 

A képviselők eredetileg gyorsított eljárásban fagyasztották volna be a béreket külön törvényben, de a gyorsított eljárást csak 32 képviselő szavazta meg, a koalíciós és ellenzéki képviselők többsége nem támogatta a javaslatot. A kormányfő ezután jelezte, ha a honatyák nem változtatnak véleményükön,  a fizetések befagyasztásáról szóló szavazást a kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítvánnyal fogja összekötni. A kormányfő javaslatát az SNS és a Most-Híd is kritizálta.

 

Teraz.sk
kép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!