A Szabadság és Szolidaritás (SaS) szerint Peter Kažimír pénzügyminiszter nem megfelelő jelölt az Eurócsoport irányítására. Eugen Jurzyca, a párt pénzügyekért felelős politikusa szerint a miniszter megszemélyesít minden betegséget, amelytől az eurozóna és tagállamai szenvednek.

 

 

Úgy véli, a miniszter folyamatosan elhalasztja a kiegyensúlyozott költségvetés elérését, egyszeri intézkedéseivel szeretné csökkenteni az államadósságot, ezzel pedig elkerüli a szükséges rendszerszintű változásokat. Arra is figyelmeztetett, hogy Peter Kažimír megpróbálta elengedni az alkotmányos adósságféket, ami azt jelzi, hogy a miniszter a kreatív könyvelési technikák terén is jártas.

 

Az SaS képviselői a tárcavezető esetében morális csődről is beszéltek, ugyanis még mindig funkciójában tartja a Pénzügyi Hatóság elnökét, František Imreczet, annak ellenére, hogy alárendeltjei csatlakoztak egy politikai küzdelemhez és bizalmas információkat szivárogtattak ki egyes adóalanyokról.

 hirdetes_300x300  

 

„Az SaS párt üdvözölné, ha az Eurócsoport tagja megfontolnák érveinket és nem adnának bizalmat Peter Kažimír miniszternek. Szlovákia polgárainak nem kellene azt az üzenetet kapniuk, hogy az Európai Unióban kedvelik és megbecsülik az olyan politikusokat, mint Kažimír.”

 

Az eurót használó uniós tagországok pénzügyminisztereinek fóruma ma választja meg új elnökét.

 

Webnoviny.sk
fotó: SME – Jozef Jakubčo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!