A kormány ma Nagyrőcén tartja kihelyezett ülését. Ondrej Dostál és Ivan Kuhn felszólította a kormányt, hogy hagyjon fel a rozsnyói járás fejlesztésével foglalkozó koordinációs központ támogatásával, melyet a Smer járási elnöke és járási hivatal vezetője, Ján Babič privatizált saját céljaira.

 

Az OKS elnöke és alelnöke szerint a legkevésbé fejlett járásoknak szánt támogatási program leple alatt valójában a Smer járási struktúrájának magán tevékenységére fordítják az állami pénzeket.
Privatizált állami pénzek

 

„A Fico kormány először úgy tett, mintha az államigazgatás reformjával, az ún. ESO-val foglalkozna. Ennek eredményeként járási hivatalok jöttek létre, amelyek elöljárói székeibe a Smer saját embereit ültette. Majd a kormány eljátszotta, hogy támogatni kívánja az alulfejlett régiókat, törvényt fogadott el erről és akcióterveket készíttetett, melyek alapján állami pénzeket küldött a régiókba.

 

Csakhogy nem a helyi önkormányzatokat tekinti partnernek a régiók fejlesztésénél, hanem saját embereit a járási hivatalok élén. A rozsnyói hivatal vezetője mindezt tökéletességre fejlesztette“

 

– áll az OKS nyilatkozatában.

 hirdetes_300x300  

 

Állami támogatások Smeres kezekbe

 

Dostálék szerint Ján Babič nonprofit szervezetként koordinációs központot hozott létre a régió támogatása céljából, mely több szempontból is aggályos:

 

Egyrészt nem a rozsnyói járás önkormányzatai, a régió városai és falvai hozták létre, akik ezt szerették volna, hanem Babič és további Smeres kollégái, akik azonnal 162 ezer eurós támogatást is kaptak a Központ működtetésére a Kormányhivataltól.

 

„A rozsnyói járás támogatása így párt közeli csoport kezébe került Ján Babič vezetésével, mindez az adófizető polgárok pénzéből. Felszólítjuk ezért Robert Fico kormányát, hogy ne hagyja jóvá a Központ további működésére szánt 372 ezer eurós támogatást és vizsgálja felül a Kormányhivatal és a Központ közötti szerződést“

 

– áll az OKS nyilatkozatában. A párt egyúttal felszólítja a kormányt, hogy a jövőre nézve szüntesse meg a legkevésbé fejlett régiók kárára történő hasonló nyerészkedéseket

 

Körkép.sk/OKS

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!