A vagyonvizsgálatra a Legfőbb Ügyészség adott utasítást – tájékoztatott Peter Šufliarsky, az Ügyészség büntetőjogi osztályának vezetője. A Legfőbb Ügyészség annak a pénznek az eredetét vizsgálta, amit Bašternák a B.A. Haus cégbe fektetett be, és amit a cég jelenleg a társtulajdonosnak, Robert Kaliňáknak fizet vissza.

 

Šufliarsky szerint a bevételek hitelesítésének gyanúja szempontjából a vagyonvizsgálat pozitív eredmény nélkül végződött. „A dolgok ismételt átvizsgálása után sem merült fel semmiféle gyanú. Ennek ellenére a speciális ügyészt utasították arra, hogy biztosítsa be az összes olyan személy vagyonnak az átvzsigálását, akik részt vettek ebben az üzleti tranzakcióban” – mondta Šufliarsky.

 

Kaliňák tranzakcióit Rajtár asszisztense leplezte le

 

 hirdetes_300x300  

Flip Rybanič a Tatra bank alkalmazottaként és az SaS-es képviselő, Jozef Rajtár asszisztenseként nézett bele Robert Kaliňák, Ján Počiatek, és két hírhedt vállalkozó, Marián Kočner és Ladislav Bašternák számláiba. Ezekből ugyanis kiderült, hogy a belügyminiszter és a kétes hírű vállalkozó kapcsolata szorosabb, mint ahogy azt Kaliňák állította, és a B. A. Haus cég, amelyben 2013 októberéig Bašternáknak is érdekeltségei voltak, több alkalommal komoly összeget utalt át Počiatek és Kaliňák számlájára.

 

Mint kiderült, a cégben 8000 euróért részesedést vásárolt Kaliňák is, de 422 ezer eurót fizetett azért a kölcsönért is, amit Bašternák fektetett a cégbe. Mivel a pénzt Kaliňák most kapja vissza, ezért ennek eredetét vizsgálta a Legfelsőbb Ügyészség

 

Forrás: Sme.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!