A kormány ma Pozsony legégetőbb problémáival fog foglalkozni, amelyek leginkább a közúti és vasúti közlekedést, a vereknyei hulladéklerakatot és lakhatást érintik – mondta Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere. 

 

Az ülésen szóba kerül majd a HB Reavis és J&T Real Estate társaságoknak odaítélendő „kiemelt beruházás” helyzete, bár a két társaság már visszavonta kérelmét. Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes és Peter Žiga (mindketten Smer-SD) gazdasági miniszter új törvénytervezetet készítenek az államilag kiemelt fontosságú beruházásokról.

 

A kormány 13 millió eurót adhat a fővárosnak útfelújításra. Ficoék megoldanák a Szlovák Nemzeti Színház épületében kialakult aggasztó állapotokat is, ugyanis a nem megfelelő technikai feltételek miatt veszélybe kerültek az előadások és az épület üzemeltetése – az azonnali javításokra 980 ezer eurót kapnak. 400 ezer eurós támogatásban részesül a Danubiana múzeum is.

 

 hirdetes_300x300  

A szerdai tárgyaláson téma lesz a főváros bevételkiesése, az utak állapota, valamint a vasúti közlekedés kapacitásának bővítése is. Žiga gazdasági miniszter korábban már jelezte, hogy konkrét lépéseket kell tenni a Pozsony-Schwechat Pipeline kőolajvezeték építésével kapcsolatban, de a pozsonyi városvezetés még nem hagyta jóvá a vezeték megépítését a város területén.

 

A fővárosi problémák mellett a kormány foglalkozik az aktuális javaslatokkal is, döntenek például az állami alkalmazottak fizetési tarifáinak 4,8 százalékos emeléséről, de az autóipart érintő kérdésekről és Gabriela Matečná (SNS-jelölt) valamint Peter Gajdoš (SNS) miniszterek javaslatairól is tárgyalnak.

Teraz.sk
kép: Lonely Planet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!