Szlovákia egyike annak a hat országnak, amelyben a Facebook elindította új funkcióját, a Felfedező Hírfolyamot. Ennek lényege, hogy a főhírfolyam helyett ebben a külön hírfolyamban jeleníti meg a médiumok, személyiségek, cégek bejegyzéseit.

 

Egy jó ideje már csak azok a bejegyzések jelennek meg a felhasználók saját fő hírfolyamában, amelyeket ismerőseik megosztottak. Az intézkedés, amely drámaian visszavetette az összes szlovákiai portál és médium látogatottságát, csak tesztnek indult, de már két hónapja tart. Az eredmény?

 

A Denník N napilap MediaBreefing rovatának elemzése szerint a Felfedező Hírfolyam a megbízható hírportálok olvasottságát 39 százalékkal vetette vissza, míg a konspirációs oldalakét csak 27 százalékkal.

 

Szlovákia ötven legrelevánsabb médiumánál (bulvártól a közéleti portálokig) 52 százalékkal esett vissza az elmúlt két hónapban az interakciók száma (megosztás, like, hozzászólás).

 hirdetes_810x300  

 

A közéleti portálok ehhez képest „csak” 39 százalékkal zuhantak meg. A Denník N szlovák napilap saját bevallása szerint 32 százalékos visszaesést szenvedett el.

 

A 20 legnagyobb dezinformációkat terjesztő szlovák portál interakcióinak száma mindössze 27 százalékkal csökkent.

 

DennikN.sk

Nyitókép: cbc.ca

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!