A rendőrség szerint Pavol Rusko egykori miniszter megrendelte korábbi üzlettársa Sylvia Volzová meggyilkolását, a bérgyilkosoknak pedig fényképet, személyleírást adott a célpontról, illetve átadta Volzová lakcímét és szokásainak leiratát is.

 

Ezen túl 500 ezer szlovák korona (16 600 euró) előleget fizetett a nő likvidálásáért.

 

Ez abban a határozatban olvasható, amely alapján a Pozsonyi kerületi Bíróság engedélyezte a gyanúsítottnak, hogy szabadlábon védekezzen. A határozatot a Szlovák Távirati Iroda (TASR) kérte ki a bíróságról az információkhoz való szabad hozzáférésre hivatkozva.

 

 hirdetes_810x300  

A határozat úgy fogalmaz, hogy Pavol Rusko, mint a Markíza televízió egyik társtulajdonosa

 

„azzal szándékkal, hogy a károsult (Volzová – a szerk. megj.) akarata ellenére saját, vagy egy eddig nem ismert személy előnyére megszerezze a vállalat 50 százalékos tulajdonrészét, és hogy a tulajdonjog megszerzése után (…) likvidálja őt, a besztercebányai bűnszervezettel szövetkezett”

 

Az eset 1997 októberében és novemberében történt, a gyilkossággal a gynú szerint Mikuláš Č-t és Miloš K-t bízta meg a volt miniszter. Az ár legalább 20 millió korona volt. Mivel a célpont többnyire Pozsonyban tartózkodott, a két felbérelt személy engedélyt kért Róbert L-től a gyilkosságra. Mindemellett 1997 novemberében 500 ezer korona előleg mellett Rusko átadta a bérgyilkosoknak Volzová fényképét, személyleírását, leggyakoribb tartózkodási helyeinek listáját és szokásainak jegyzékét.

 

Pavol Rusko mindent tagad. A sajtónak azt nyilatkozta, reméli, hogy nem csak az derül ki, hogy ártatlan, ami szerint napról napra egyre egyértelműbb, de az is, hogy ki áll az egész ügy mögött.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!