Szlovákia történetében először vonták meg a felügyelő hivatalok egy gyártó által forgalmazott élelmiszer védjegyét. A hónap elején, több márka által forgalmazott szepesi virslit (spišské párky) vizsgáltatott be a Szlovákiai Fogyasztók Szövetsége. Az eredmény siralmas volt, most az állami Élelmiszerfelügyelet megismételte a teszteket és minőségi kifogások sorát találták. Eljött a számadás ideje.

 

A Cimbaľák élelmiszeripari cég szepesi virslije teljesített legrosszabbul a teszteken. A legalacsonyabb húsfehérje-tartalommal bírt. Egyedül ettől a cégtől vonták meg a védjegyet, mert nagy mértékében sértette meg a receptúra előírásait. Olyannyira, hogy visszahívják az üzletekből.

 

Gabriela Matečná arról számolt be, hogy három termék esetében találtak egy súlyos minőségi kifogást, további két terméknél ellenben kettő súlyos hiányosságot állapítottak meg.

 

 hirdetes_300x300  

Az elmarasztalt cégek pénzbírságra számíthatnak.

 

Kisebb minőségi kifogásokat találtak a losonci Mecom termékére vonatkozóan: a megengedettnél alacsonyabb volt a fehérjetartalom, és nyomokban szóját találtak benne. A másik kevésbé elmarasztalt cég a Berto volt, amely nagy mennyiségben tartalmazott E120-as színezéket.

 

Hiánytalanul teljesítette a receptúra előírásait a Tesco és a Billa sajáttermékes szepesi virslije, illetve a Baron márkájú virsli.

 

HNonline.sk

Nyitókép:  Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!