Felébresztették a mesterséges kómából Jiří Menzel Oscar-díjas cseh filmrendezőt és színészt vasárnap a prága-stresovicei központi katonai kórházban – a fejleményről felesége adott tájékoztatást Facebook profilján, egy Menzelről készült, a gyerekeikkel közös friss fotó kíséretében.

Hit, remény, szeretet… Boldog karácsonyt kívánunk” – írta a kép alá a 39 éves Olga Menzelová.

 

Víra, naděje, láska… ❤️❤️❤️Krásné Vánoce přejeme.

Gepostet von Olga Menzelova am Samstag, 23. Dezember 2017

 

A Nova cseh kereskedelmi tévécsatorna november 21-én adta hírül, hogy a 79 éves művészen többórás fejműtétet hajtottak végre, ami után Menzelt mesterséges kómában kezelték tovább.

 

 hirdetes_300x300  

Jiří Menzel mintegy kéttucat játékfilmet, valamint dokumentumfilmet rendezett, emellett Csehországban és más országokban számos színházi előadás fűződik a nevéhez. Színészként mintegy 80 filmes és televíziós alkotásban szerepelt. 1967-ben a Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjéért, amelyet Bohumil Hrabal művéből rendezett, megkapta az Oscar-díjat.

 

Az 1985-ben készült, Az én kis falum című filmje minden idők egyik legnépszerűbb cseh vígjátéka, amely 1986-ben újabb Oscar-jelölést hozott a rendező számára. A filmben Bán János Jászai-díjas színész alakítja a főszerepet.

 

 

Forrás: Aktuality.sk/MTI

Nyitókép: Pravda/Ľuboš Pilc

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!