Aurél
  • HUF: 419.32
  • USD: 1.00
  • 9 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Brutális éjszaka és hajnal vár Amerikára: -35 fok orkán erejű széllel

Az Egyesült Államok keleti része jegyzett történetének leghidegebb estéjére készülhet a meteorológiai jelentések szerint vasárnap éjjel -35 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

 

A rendkívüli időjárás havazással, orkán erejű széllel és parti áradásokkal jár. Bostonban szó szerint odafagytak a parkoló autók a talajhoz, ahogy a kiáradó víz megfagyott. Többeket a mentőegységek szállítottak haza vagy védett helyre, mert nem tudtak volna kijutni a hótorlaszok közül.

 

A rendkívüli hideg, ami erős széllel párosul a keleti partvidék déli államaitól egészen az északi New Englandig teszi próbára a lakosságot.

 

Az előrejelzések szerint ráadásul a brutális időjárás jövő hétvégéig kitart. Az ítéletidő eddig legalább 10 halálos áldozatot követelt (más források szerint 18-at).

 

Az extrémhideg miatt a Mexikói-öböl környéki államokban rendkívüli állapotot hirdettek, az iskolákat bezárták. Több ezer háztartás maradt áram nélkül.

 

Kanada sem úszta meg a dolgot: Új-Skóciában 169 km/órás szelet jelentettek, Torontóban pedig -23 fokot mértek. Utoljára 1959-ben mértek ennyire hideget.

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: index.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket