Már az Apple is elismerte, hogy kellő indokkal ugyan, de valóban lelassítja a régebbi iPhone telefonokat. De honnan tudhatjuk, hogy saját telefonunk is érintett-e az ügyben?

 

Elismerte, majd bocsánatot is kért az Apple az év végén a régebbi iPhone-ok szándékos lelassítása miatt, bár mintha valami hiányzott volna ebből a bocsánatkérésből. Emellett 79 dollárról 29 dollárra csökkentette a garanciális időn túli akkumulátorcsere árát, és ígéretet is tett, hogy néhány hónapon belül betesznek az iOS-be egy olyan menüpontot, amely tájékoztatja a felhasználót az akkumulátor állapotáról és annak teljesítményre gyakorolt hatásáról.

 

Mielőtt azonban rohannánk kicseréltetni az akkumulátort, érdemes utánajárni, érintett-e a készülékünk a lassulásban – írja a HVG. Nem minden iPhone tartozik ide ugyanis, az Apple „hibajavítása” csak az iPhone 6, iPhone 6Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékeket érinti, és – a futtatott iOS-változattól függően – azok közül sem mindegyiket. Ha nem ilyen típusú a régebbi iPhone-ja, azonban lassabbnak érzi, az normális jelenség.

 

 hirdetes_810x300  

A lap javaslata szerint az ellenőrzés eszköze a Geekbench 4 alkalmazás, amely letölthető az App Store-ból, jelenleg egy euró körüli összegbe kerül. Ezt az appot használva kell lefuttatni a CPU benchmarkot. Eredményül egy pontszámot kapunk, és ebből tudunk következtetni a lassításra. Ha ugyanis ez a pontszám több mint 500 ponttal az új iPhone átlagos pontja alatt van, akkor valószínű a lassítás. Az átlagos Geekbench 4 pontok: iPhone 6 és 6 Plus: 1400 pont, iPhone 6s és 6s Plus: 2300 pont, iPhone SE: 2400 pont, iPhone 7 és iPhone 7 Plus: 3400 pont.

 

Nyitókép és forrás: HVG.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!