A mentőegységek kénytelenek voltak eltávolodni a kínai partoktól nem messze lángoló Szancsi olajszállító hajótól, mert újra robbanás következett be fedélzetén. Már negyedik napja küzdenek a lángokkal. Múlt hétvégén egy gabonaszállító teherhajóval ütközött össze a tanker, amely 136 ezer tonnányi kondenzátumot szállított.

 

A rendkívül könnyű, gyorsan oldódó és párolgó anyag önmagában is mérges gáznak minősül. Az olajkondenzátumot alapesetben cseppfolyós állapotában szállítják magas nyomású tartályokban.

 

A mostani robbanás helyi idő szerint délután következett be, miközben a mentőegységek habbal próbálták elfojtani a tüzet. Több tucat, kínai és dél-koreai felségjelű mentő- és tűzoltóhajó van a helyszínen. Az oltást nehezíti, hogy erős a szél és nagyok a hullámok.

 

 hirdetes_300x300  

A szerencsétlenül járt tanker személyzete közül még 31 embert keresnek. A kutatási terület elég nagy: 3100 négyzetkilométer.

 

A kínai hatóságok közlése szerint a tengerben viszonylag alacsony a kondenzátum mennyisége, mert elég gyorsan párolog és ég, így keveset tud feloldani a víz.

 

Reuters.com

Nyitókép: globaltimesnews.cn

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!