Ártatlannak vallja magát az az amerikai házaspárt, akik 13 gyermeküket tartották elzárva a külvilágtól. A bíróság előtt azt vallották, hogy ártatlanok. A vád szerint a szülőket emberkínzással és visszaéléssel vádolják. Az ügyész 94 év letöltendő szabadságvesztést kért a bíróságtól.

 

David Turpin (56) és Louise Turpin (49) jelen volt az ügyet tárgyaló kaliforniai bíróságon, mikor a vád bemutatta az esküdteknek a gyermekek állapotát. A 13 kiskorú úgy menekült meg, hogy egyiküknek sikerült megszöknie. A rendőrség a házaspár házához kiérkezve 12 rendkívül alultáplált gyermeket talált egymáshoz láncolva a ház alagsorában.

 

A vádlottak az ügyész beszámolója szerint kínozták a gyerekeket. Először kötéllel, később lánccal és lakatokkal kötötték őket egymáshoz. A gyerekek tanúvallomása szerint az ilyen „büntetés” hetekig, néha hónapokig is eltartott, és idővel egyre rosszabb lett. Még a vécére sem mehettek ki. Egy évben egyszer tusolhattak, és rendszeresen megvonták tőlük az alvást.

 

 hirdetes_300x300  

Húst alig kaptak, de a vádlottak gyakran vásároltak valamilyen pitét, majd oda tették, ahol a gyerekek jól látják, de nem érik el. A szerencsétlen kiskorúaknak fogalmuk sem volt a külvilág működésérről, nem tudták például, hogy kik a rendőrök.

 

Az egyik tinédzserkorú gyerek, akinek végül sikerült értesítenie a rendőrséget, két évig tervezte a szökést.

 

BBC.com

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!