A hónap végéig (vagyis a következő szerdáig) kellene dönteni a Koalíciós Tanácsnak a végrehajtási amnesztiáról, ami a most-hidas Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter műhelyéből került ki.

 

Žitňanská szerint több mint 3,5 millió régi végrehajtási eljárás végére kellene pontot tenni, különben a bíróságok legalább 10 évig tolhatják maguk előtt a nem kis papírmunkával járó feladatot. A miniszterasszony ugyanis úgy véli, hogy 5 év után már úgysem lehet behajtani senkin a tartozást.

 

Az államnak több százmilliós összeggel tartoznak az állampolgárok, csak a Szociális Biztosító felé közel 300 millió euró adósság halmozódott fel. Az adósok között több tízezer nyugdíjas is van.

 

 hirdetes_810x300  

A munkaügyi hivatal szerint nagyjából 40 ezerre tehető azon nyilvántartott munkanélküliek száma, akik feketén vállalnak munkát, hogy a végrehajtó ne fogja le fizetésükből a tartozás adott részét.

 

Hogy mennyiben valósulnak meg Žitňanská tervei és hogy milyen formát ölt majd az amnesztia, arról a hónap végéig kellene döntenie a kormánykoalíciónak.

 

TA3.com

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!