A Szlovák Posta megszüntette az első- és másodosztállyal feladott csomagok kategóriáját, helyette egy osztályt vezetett be. Mindez érvényes a levelekre, a bebiztosított levelekre és a külföldre küldött csomagokra – tájékoztatott a Pravda.

 

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy az 50 grammnyi súlyig terjedő levelet Csehországba 95 centért tudjuk elküldeni. A múltban a Szlovák Posta a másodosztály igénybe vételéért 80 centet számlázott, míg az első osztályért 90 centet.

 

A 100 grammig az ajánlott levelet Európa-szerte újonnan 3,20 euróért adhatjuk fel. Ez a múltban 2,90 euró volt. Az egyes árakat meghagyták, mégpedig az egykori első osztályok szintjén. Például 7 kilogrammig Európa-szerte (Csehország kivételével) 31 euróért küldhetjük el a csomagunkat. Ez az összeg ugyanannyi, mint amennyit a posta a múltban az első osztállyal küldött csomagért számlázott fel.

 

 hirdetes_300x300  

A napilap szerint a posta az árak változását csupán a hivatalos árjegyzékében tette közzé, máshol nem közölt információkat a változásokról.

 

Forrás: Pravda.sk

Nyitókép: Pluska

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!