Újabb gondok adódtak a pozsonyi elkerülő projektjével, többet fog késni a megvalósítása, mint azt korábban gondolták. Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy „lesz bizonyos késedelem”.

 

Hogy pontosan mekkora késésről van szó, a minisztérium szerint nehéz megmondani, de a tárca kiemelte, hogy maga a minisztérium is késett az építkezési engedélyekkel és a telkek rendezésével. Mivel a telekrendezések miatt a minisztériumnak előbb törvényt kellett módosítania, az építkezési engedélyeket csak tavaly szeptemberben sikerült megkapni.

 

A szerződés szerint az elkerülő egészének 2020 októberéig kellene elkészülnie, az R7-es legközelebbi szakaszát eredetileg már 2020 áprilisában tervezték átadni.

 

 hirdetes_810x300  

Az elkerülő PPP-projekt keretében épül meg, a kivitelező 30 évig üzemelteti az autópályát, amely tartalmazza a D1-es és a leendő R7-es Pozsonyhoz legközelebbi szakaszának megépítését is. Az állam 30 évig évi 52,8 millió eurót fizet a kivitelezőnek, a várható inflációt is beleszámolva a projekt teljes költsége végül 1,76 milliárd euró lesz.

 

Forrás: HNonline.sk

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!