A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMU) elsőfokú riasztást adott ki a várható nagy havazás miatt. A hóesés pénteken délután érkezik meg Közép-Szlovákia északi, magasabban fekvő területeire, szombaton pedig kiterjed egész Dél-Szlovákiára is.

 

A meteorológusok előrejelzései szerint 10-20 centiméter friss hó eshet, Liptóban és a Tátra alatt akár 40 centiméter is lehullhat. Kelet-Szlovákiában 25 centiméterrel számolnak.

 

A hóesés nehezítheti a közlekedést, a SHMU szerint hóátfúvásokkal is számolni kell.

 

 hirdetes_810x300  
Február elején Közép-Európában még télies időjárással kell számolni.

 

A meleg január után így újra visszatér térségünkbe a tél. Az átlagosnál melegebb időjárás kapcsán Miroslav Šinger meteorológus szerint már nem is nagyon számoltak a tél visszatérésére, de ez változott. Február elején Közép-Európában így még télies időjárással kell számolni.

 

A havazáson kívül hideg, arktikus levegő is érkezik az országba, így éjjel -15, a völgyekben helyenként még keményebb fagyokra is számíthatunk. -20 fokot az idei télen még nem mértek, ezért is nevezhető melegnek az idei téli évszak.Az elkövetkező napokban ez a hőmérsékleti rekord megdőlhet, és fokozatosan napközben is fagyokra kell számítani.

 

SME/Körkép.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!