Aki a rohanó világ helyett inkább a rousseau-i utópiát választaná, most jó eséllyel pályázhat élete otthonára. A Szardínia szigetén található Ollolai ugyanis több száz házat kínál mindössze egydolláros vételárért. Azonban az üzletet csak egy feltétellel lehet megkötni, ami beárnyékolhatja a projekt sikerét.
Az „Egyeurós projekt” nevű kezdeményezés azért született, hogy újból megtöltsék az egyre fogyó lakosságú olasz városokat, és megmentsék a romokban álló építészeti remekműveket Toszkánában, Szardínián és Szicíliában. Ollolai egyike azoknak a szardíniai településeknek, ahol a piaci ár töredékéért lehet történelmi lakóházakat vásárolni. A vevők mindennapjaikat egy csendes közösségben, idilli környezetben tölthetik tavak, folyók, parkok és hegyvonulatok között sétálva.

 

Egy dollárért elvihető (Fotó: Courtesy Sardegna Live/Roberto Tangianu)

 

A hihetetlenül olcsó házak azonban egy kitétellel vásárolhatók meg: ha az új tulajdonos beleegyezik, hogy három éven belül felújítja az ingatlant. A tulajdonosok maguk dönthetik el a házak helyreállításának módját, ráadásul olyan támogatásokra is pályázhatnak, amelyek a projekttől függően a költségek hatvan százalékát is finanszírozhatják. Ezt az összeget azonban nem lehet előre megbecsülni, így az idilli olasz házak jövőbeli költségei az egekbe szökhetnek.

 

Forrás és nyitókép: CNN/hirado.hu

 

 hirdetes_300x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!