Az ügyészség lezárta a kölni (Németország) rendőrség elleni nyomozást, amit a két évvel ezelőtti szilveszteri tömeges erőszak kapcsán indítottak a helyi hatóságok ellen.

 

Rengeteg nő tett bejelentést 2015 szilveszter éjszkáján, hogy Köln belvárosában zaklatták, megerőszakolták, fogdosták. Az akkori városi rendőrkapitány, Wolfgang Albersot ellen azért indult eljárás, mert a rendőrség nem győzte a rengeteg bejelentést, nem érkeztek ki időben és nem tudták megakadályozni az erőszakos bűncselekményeket.

 

Az ügyészség határozata alapján önmagában azért nem lehet felelősségre vonni a rendőröket és a rendőrség intézményét, mert „utólag kiderült, hogy nem voltak kellőképpen felkészülve”. Mindenesetre, az azóta lezajlott két kölni szilveszteri rendezvények biztonságát nem bízzák a véletlenre: több, mint elég rendőrt mozgósítanak közbiztonság szavatolására.

 

 hirdetes_810x300  

Két évvel ezelőtt a rendőrség több mint 1200 bejelentést kapott nemi erőszakra és molesztálásra vonatkozóan. Az elkövetők között jórészt csoportokba verődő illegális bevándorolók és menekültek voltak. Mivel a migránsválság csúcspontját éltük akkoriban, a német sajtó jobbnak látta néhány napig visszatartani a témát, de végül kiderült, és az egész világ cenzúrával vádolta meg őket a tömeges erőszak szándékos elhallgatása miatt.

 

„Európa lányai” keményen felemelték hangjukat

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép:  index.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!