Eduard Chmelár politikai elemző és pedagógus fontolóra vette, hogy indul a jövő évi államfőválasztáson – mindezt a Facebook-oldalán jelentette be.

 

Kedves barátaim szeretném ma nektek elmondani, hogy mily rendkívüli módon becsülöm a támogatásotokat. Ezt a támogatást minden lépésem során észlelem és tudatosítom. Ennek az egyre növekvő támogatásnak köszönhetően fontolóra vettem, hogy indulok a jövő évi államfőválasztáson” – írta Chmelár a közösségi oldalán.

 

Az elnöki hivatal működéséről, Szlovákia jövőjéről és az államfő feladatáról Chmelárnak megvan a saját elképzelése. Véleménye szerint az államfő nem lehet egy olyan formális, unalmas hivatalnok, aki ötlettelenül teljesíti az előre meghatározott tennivalókat

 

 hirdetes_810x300  

„Olyan marketingkirálynak sem szabadna lennie, aki a saját személyes népszerűségét növelve jószándékkal megy azok közé az emberek közé, akikért semmit sem tesz. Mindemellett az imperiális hatalom olyan helytartójának sem szabadna lennie, aki nem az állam érdekeit tartja szem előtt, hanem a szövetségesekkel szembeni kötelezettségeket”

 

– tette hozzá Chmelár.

 

 „Az államfőnek a marketingfogások helyett az autentikus meggyőződést és a lelkesedést kellene visszahoznia a politikába, hiszen ezek a dolgok azok, amelyek inspirálni tudják a társadalmat a magasabb célok elérésben. Mindenekelőtt azonban aktívnak kellene lennie ahhoz, hogy leküzdje annak a társadalomnak a tragikus, történelmi megosztottságát, amelyből hiányzik az őszinte párbeszéd és a megértés”.

 

Chmelár elmondása szerint ő nem az álmát szeretné megvalósítani, nem is a pozíció és a hatalom vonzza, hanem a társadalom működésére tett befolyása.

 

UVAŽUJEM O KANDIDATÚRE NA PREZIDENTA REPUBLIKYCtené priateľky a priatelia, dnes sa chcem prihovoriť najmä tým z vás,…

Gepostet von Eduard Chmelár am Mittwoch, 14. Februar 2018

 

Forrás: teraz.sk/Facebook

Nyitókép: mp

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!