Az európai légitársaságok az idei év első felében megkezdik a szélessávú fedélzeti internetszolgáltatás kiépítését a repülőgépekben.

 

Az internet-hozzáférést a European Aviation Network (EAN) integrált rendszer fogja lehetővé tenni, ami műholdas és szárazföldi LTE-hálózattal biztosít szélessávú internetelérést a repülőgépek számára. Az EANT-t a Deutsche Telekom, az Inmarsat és a Nokia fejlesztette ki.

 

A szélessávú fedélzeti internetszolgáltatás kiépítését elsőként az International Airlines Group légitársaság-csoport tervezi. Az anyavállalat, amelyhez a British Airways, az Iberia, az Aer Lingus és a Vueling légitársaság is tartozik, már megkezdte a szolgáltatás biztosításához szükséges technikák felszerelését a gépeire.

 

 hirdetes_810x300  

Az EAN egy úttörő, innovatív európai projektnek számít. A rendszer ugyanis nem kevesebb, mint 75 Mbit/s sebességű kapcsolatot biztosít majd a repülőgépek fedélzetén utazóknak.

 

A rendszer tavaly szeptember óta üzemel, azóta folyamatos tesztelik, és a rendszer mögött álló cégek bejelentése szerint tökéletesen üzemel szárazföld és víz felett egyaránt.

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: skift.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!