Meg kell őriznünk keresztény kultúránkat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Veszprémi 7 Nap városi hetilapnak.

 

A kormányfő a lap csütörtöki számában megjelent interjúban úgy fogalmazott:

 

„azt a kultúrát kell megtartani Magyarországon, amelyben minden magyar ember otthon érzi magát, ezt pedig – függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem – úgy hívják, hogy keresztény kultúra.”

 

Orbán Viktor az ENSZ-jelentés kapcsán a migrációt népvándorlásnak nevezte, és kijelentette: az európai színtér után az ENSZ fórumain is el kell mondani, hogy Magyarország szerint a migráció veszélyes dolog, azt nem bátorítani, hanem inkább fékezni kell.

 hirdetes_300x300  

 

 „Ahelyett, hogy nagy néptömegeket mozgatnánk egyik helyről a másikra, arra kell fordítani az erőinket, hogy mindenkinek ott segítsünk, ahol született, és mindenkinek legyen lehetősége emberhez méltó életet élni a saját országában”

 

– fogalmazott.

 

A nemzeti konzultáció eredménye nagy erőt és felhatalmazást ad

 

A miniszterelnök beszélt a nemzeti konzultációról is. Elmondta: az, hogy véleménye egybeesik a választópolgárokéval, „nagy erőt és felhatalmazást ad” számára. Azt mondta: Magyarország ebben az ügyben egységes, „a magyar emberek jól látható és jól hallható többsége nem a Soros György által elképzelt országban akar élni”.

A nagy többség egy saját maga által megválasztott nemzeti kormány irányítása alatt álló Magyarországot akar – emelte ki Orbán Viktor.

 

Brüsszelben mindenkinek ki kell állnia saját nemzeti érdekeiért

A miniszterelnök Magyarország külpolitikai helyzetéről azt mondta: a visegrádi országok együttműködése sosem volt olyan erőteljes, mint most. Arról is beszélt: Brüsszelben mindenkinek ki kell állnia saját nemzeti érdekeiért, „és tudomásul kell venni, hogy ha valaki kiáll ezekért, akkor ott vita, küzdelem lesz”.

 

MTI

Nyitókép: Orbán Viktor a veszprémi városházán (veol.hu)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!