Nyolcvanöt település polgármestere írta alá azt a nyílt levelet, amelyet Robert Ficonak címeztek. A szerzők azt nehezményezik, hogy a kormány nem teljesíti az R2-es építésére tett ígéreteket, amelyeket a 254/2016-os kormányhatározat rögzített 2016. június 24-én a rimaszombati kihelyezett kormányülésen.

 

A gömör-kishonti régió falvai és városai azt követelik a kormányfőtől, hogy vizsgálja meg és értékelje, miért nem teljesültek a kitűzött célok, és egyúttal olyan intézkedéseket foganatosítson, amelyek rendezik a jelenlegi elégtelen állapotot.

 

„Hosszú időn át újra és újra arról biztosították Gömör-Kishont régióját, Losonc és Rimaszombat járásai, hogy az R2-es gyorsforgalmi út megépítése prioritás. Ma a helyzet az, hogy a Losonc – Osgyán – Zeherje – Gömörfüge szakasz megépítésével kapcsolatban a beruházási előkészítések során ’egy vonalat’ sem húztak, a kormányhatározat ellenére sem”

 

áll a levélben.

 hirdetes_300x300  

 

A polgármesterek szerint a Lónyabányától Gömörfügéig terjedő útszakaszokra vonatkozó kormányhatározat pontjai vagy nem a határozat szerint teljesültek, vagy nem kezdték el a teljesítésüket, vagy pedig irreális határidőket szabtak meg.

 

„Ezt a helyzetet megsemmisítő súlyosságúnak tartjuk Gömör-Kishont régió számára. A mulasztásokat pedig az említett feladatok elvégzésének szándékos elmulasztásaként értékeljük”

 

teszik hozzá a levél aláírói.

 

Az R2-es gyorsforgalémi út szakaszaiból a megvalósuláshoz legközelebb a Kriványtól Kassa felé haladó, Gyetvai járást átszelő szakasz áll, amelyre a Most-Híd vezette közlekedési minisztérium nemrég kiírta a pályázatot is. Érsek Árpád miniszter szerint jövőre megfontolják a Losonci járás szakaszainak megversenyeztetését is, példaként a a Bátka Gömörfüge vonalat említette.

 

Teraz.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!